Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, έπειτα από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην πλατφόρμα του eclass, με απόφαση του Δ/ντη του Δ.ΙΕΚ Χίου Λεωνίδα Κωστάλα παρατείνεται ο χρόνος υποβολής των εργασιών που υποκαθιστούν τις προόδους. Η νέα καταλυτική ημερομηνία είναι μέχρι και την τελευταία ημέρα λειτουργίας του Δ.ΙΕΚ πριν τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, δηλαδή μέχρι και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020.

Παράλληλα παρατείνεται κ ο χρόνος παράδοσης των βαθμολογιών από τους εκπαιδευτές μέχρι την πρώτη ημέρα λειτουργίας έπειτα από τις διακοπές, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021.

 

Σχετικά με το πρόβλημα που παρουσίασε η πλατφόρμα, και έπειτα από κάποια παράπονα που δημιουργήθηκαν, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κάποια αρχεία σβήστηκαν από το ίδιο το σύστημα, κάποια προβληματικά αρχεία έπρεπε να αφαιρεθούν και κάποια πολύ μεγάλα αρχεία αφαιρέθηκαν από τον προγραμματιστή προκειμένου να μπορέσει να επαναλειτουργήσει η πλατφόρμα.

Λυπούμαστε ιδιαίτερα για την κατάσταση την οποία δημιουργήθηκε! Σας διαβεβαιώνουμε ότι οι υπεύθυνοι εργάζονται σε καθημερινή βάση υπερ του δέοντος και με πολύ μεγάλο κόπο, μόχθο και ζήλο προσπαθούν να κρατήσουν το επίπεδο της τηλεκπαίδευσης υψηλό. Και πραγματικά το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό!

Δυστυχώς από τους χειρισμούς κάποιων εκπαιδευτών και μαθητών, δεν τηρήθηκαν οι κανόνες που επανειλημμένα θέσαμε και ενημερώσαμε με ανακοινώσεις και έτσι προξενήθηκαν κάποια προβλήματα στην πλατφόρμα, τα οποία είναι όμως πραγματικά πάρα πολύ μικρά σε σχέση με το μέγεθος των προβλημάτων που παρουσιάζει η τηλεκπαίδευση σε άλλες σχολικές μονάδες.

Φαντάζεστε πόσα σχολικά δίκτυα λειτουργούν παράλληλα και ακούτε τι συμβαίνει γενικώς στην εκπαίδευση. Τα δικά μας ζητήματα είναι πραγματικά μικρά!

 

Παρακαλούμε ξανά όλους σας να οπλιστείτε με υπομονή, κατανόηση και ψυχραιμία ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να εργαστούμε με τον καλύτερο τρόπο.

Σε όσους η διδασκαλία τους απαιτεί αρχεία που αφαιρέθηκαν, παρακαλούνται να τα ανεβάσουν ξανά με ιδιαίτερη σύνεση. Επίσης για να πιστοποιήσετε την παρουσία των μαθητών σας σε εργασίες που αφαιρείτε από την πλατφόρμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το «παρουσιολόγιο» που βρίσκεται στα ανενεργά εργαλεία της πλατφόρμας (ενεργοποιήστε το) ή μπορείτε να αναβάζετε μια λίστα μαθητών με τις εργασίες που λάβατε.

 

Σας υπενθυμίζουμε για ακόμα μια φορά, ότι οι ώρες επικοινωνίας με την κα. Ασπρούλη σχετικά και ΜΟΝΟ με ζητήματα που αφορούν την λειτουργία της πλατφόρμας (κωδικοί εισαγωγής, προβλήματα κατά την είσοδό σας στην πλατφόρμα ή κάποια δυσλειτουργία του συστήματος της πλατφόρμας) είναι Δευτέρα και Πέμπτη κατά τις ώρες 15.30 – 17.00. Για οποιοδήποτε ζήτημα χειρισμού της πλατφόρμας, έχουμε ανακοινώσει σχετικό υλικό.

 

Για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα ή ερωτήσεις αντιμετωπίζετε θα πρέπει να επικοινωνείτε με την γραμματεία του Δ.ΙΕΚ Χίου κατά τις ώρες λειτουργίας του.

 

Ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία σας! Καλή δύναμη για λίγες μέρες ακόμα!

Μείνετε ασφαλείς!!!