Απολαύστε ένα μοναδικό ρεπορτάζ από τα τμήματα Δημοσιογραφίας και Φωτογραφίας.

Δείτε το βίντεο εδώ.

Τους «πιάσαμε» επί το έργον…

Μια δημοσιογραφική «εισβολή» σε κάποια από τα πολλά τμήματα του ΙΕΚ της Χίου, πραγματοποίησαν το τμήμα της δημοσιογραφίας και της φωτογραφίας το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης μαζί με τους εκπαιδευτές τους τον δημοσιογράφο κ. Τζούμα και τον φωτογράφο κ. Βούλγαρη, με σκοπό την καταγραφή αντιδράσεων κυρίως των σπουδαστών από την ξαφνική αυτή επίσκεψη κατά την ώρα του μαθήματος. Προς το παρόν τρεις ήταν οι ειδικότητες που επισκέφτηκαν: της αισθητικής και μακιγιάζ, της κομμωτικής και των βρεφονηπιοκόμων. Βέβαια στην αρχή αντάλλαξαν μεταξύ τους σκέψεις και ιδέες για το πως θα συνεργαστούν καλύτερα τα δύο τμήματα για να έχουν ένα καλό αποτέλεσμα, ενώ αργότερα οι σπουδαστές της φωτογραφίας αναφέρθηκαν στην αγάπη τους για τη φακό κι έκαναν γνωστό ότι κάποιοι ήταν ήδη επαγγελματίες φωτογράφοι, αλλά ήθελαν να μάθουν περισσότερα για την τέχνη της φωτογραφίας.

«…σίγουρα η μηχανή τραβάει με ακρίβεια και λεπτομέρεια σε σχέση με το κινητό τηλέφωνο…»

«…μια καλή φωτογραφία μπορεί να είναι καλύτερη από ένα βίντεο… άλλη είναι η ματιά του φωτογράφου κι άλλη του εικονολήπτη…».

«…είτε από χόμπι, είτε όχι είναι πολύ σημαντική η γνώση της φωτογραφίας!».

 . 

Με αυτές να είναι μερικές από τις δηλώσεις τους, ξεκίνησαν μαζί για να επισκεφτούν το πρώτο τμήμα. Και σε αυτό αλλά και στα υπόλοιπα τμήματα, αυτό που είδαν αρχικά ήταν βλέμματα έκπληκτα και κάποια διστακτικά χαμόγελα από την απρόσμενη έφοδό τους, όμως η αμηχανία ξεπεράστηκε γρήγορα κι η κατάσταση αντιμετωπίστηκε όπως ήταν αναμενόμενο με χιούμορ, καλή διάθεση και ενδιαφέρουσες ανταλλαγές απόψεων. Στο τμήμα της αισθητικής και μακιγιάζ «έπιασαν» τους σπουδαστές μαζί με την καθηγήτριά τους Θέκλα Αργυρούδη επί το έργον… Το θέμα της ημέρας ήταν το μακιγιάζ μπαλέτου. Μετά τις πρώτες συστάσεις και τις αναφορές για τους λόγους που επέλεξαν το συγκεκριμένο αντικείμενο σπουδών, αλλά  και την ενημέρωση σχετικά με τα υλικά που χρησιμοποιούνται τόσο στην αισθητική όσο και στο μακιγιάζ, σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλύτερο να τους αφήσουν για λίγο να δουλέψουν…, με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν για να δούν ολοκληρωμένο πλέον αυτό το ιδιαίτερο κι εντυπωσιακό μακιγιάζ.

Επόμενο ήταν το τμήμα της κομμωτικής τέχνης. Κι εδώ η ίδια όρεξη και το ίδιο πάθος από την ομάδα της κ. Πάτρα Μονιού. Τα παιδιά έκαναν πρακτική εξάσκηση είτε  πάνω σε κούκλες είτε το ένα στο άλλο… Σημαντικό είναι ν’ αναφέρουμε, ότι τόσο στην ειδικότητα της αισθητικής και του μακιγιάζ, όσο και στην ειδικότητα της κομμωτικής, παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες στο κοινό μέσα στα πλαίσια των μαθημάτων. Σε αυτό το τμήμα ο μοναδικός άντρας σπουδαστής τους, είπε ότι αν και δεν θα ακολουθήσει το επάγγελμα του κομμωτή, τον ενδιαφέρει η τέχνη γι’ αυτό και παρακολουθεί τα μαθήματα.

Τελευταίο άφησαν το τμήμα των βρεφονηπιοκόμων. Την ώρα που μπήκαν τα παιδιά έκαναν με την καθηγήτριά τους κ. Βέρα Μαυρίκη θεωρία μουσικής για φλογέρα. Αυτό είναι και το πιο πολυπληθές τμήμα θηλέων κάθε ηλικίας… του ΙΕΚ. Και σ’ αυτό το τμήμα όπως και στα προηγούμενα υπάρχουν και οι επαγγελματίες, αλλά βέβαια συνάντησαν κι εκείνες τις περιπτώσεις που ενδιαφέρονται για τις γνώσεις της ανατροφής μια και «Η αγάπη για το παιδί στην πιο τρυφερή του ηλικία είναι κίνητρο για να παρακολουθήσεις την συγκεκριμένη ειδικότητα ανεξάρτητα από τις όποιες υποχρεώσεις έχει η κάθε μια από μας…» όπως ανέφεραν. Στο τέλος για αποχαιρετισμό έπαιξαν ένα παιδικό τραγούδι με τις μικρές φλογέρες τους.

Στη συνέχεια λοιπόν κι όταν επέστρεψαν ξανά στο τμήμα του μακιγιάζ, τους περίμενε εκεί μια ευχάριστη έκπληξη! Το μακιγιάζ είχε τελειώσει και πράγματι ήταν πολύ ιδιαίτερο κι εντυπωσιακό αν κι αρκετά έντονο για να διακρίνεται όπως είπαν από μακριά. 

 . 

Κι όπως ήταν αναμενόμενο γι’ άλλη μια φορά τα φλας άστραψαν! Αυτή ήταν μόνο η αρχή, γιατί σύντομα θα συνεχίσουν τις επισκέψεις τους και στα υπόλοιπα τμήματα…