Επίσκεψη του Υποδιοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Χίου στο τμήμα «Στέλεχος Ασφάλειας και Υποδομών»

Την Πέμπτη 18/04/2019, στο πλαίσιο του μαθήματος Πρακτική Εφαρμογή Ειδικότητας του τμήματος Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών  μίλησε στους σπουδαστές ο υποδιοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Χίου και αρχιπυραγός, κύριος Καπελαρίδης Σταύρος. Αρχικά αναφέρθηκε σε σχέδια εκκένωσης κτιρίων λόγω φωτιάς, σωστές ενέργειες δράσης και αξιοποίηση της σήμανσης. Οι απαραίτητες προδιαγραφές πυρασφάλειας σε χώρους συγκέντρωσης κοινού και οι έξοδοι κινδύνου (φανεροί και μη). Οι κίνδυνοι εκδήλωσης φωτιάς σε δημόσιους χώρους αλλά και χρήσιμες οδηγίες οικιακής πυροπροστασίας. Πραγματοποιήθηκε επίδειξη κατάλληλου εξοπλισμού και οδηγίες για την σωστή χρήση αυτού σε περίπτωση ανάγκης.

Η χρήση πραγματικών περιστατικών και η ενεργός εμπλοκή των σπουδαστών μέσω της ενεργητικής εκπαιδευτικής τεχνικής, λύση προβλήματος, διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον. Ο αρχιπυραγός απάντησε στις ερωτήσεις των σπουδαστών αλλά και σε κάθε απορία που είχαν.

Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου και ιδιαιτέρως τον υποδιοικητή και αρχιπυραγό, κύριο Καπελαρίδη Σταύρο,  που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας για πραγματοποίηση της εν λόγω επίσκεψης.