«Οι εκπαιδευόμενοι του τμήματος Τεχνικός Μελισσοκομίας -Σηροτροφίας ανακαλύπτουν τις ανθοφορίες των μελισσοκομικών φυτών του Κάμπου»

Στις 5  Απριλίου ,ημέρα Παρασκευή οι εκπαιδευόμενοι του τμήματος, «Τεχνικός Μελισσοκομίας –Σηροτροφίας»  , Δ Εξαμήνου ,επισκέφτηκαν το κτήμα  Citrus στον Κάμπο της Χίου. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος Μελισσοκομικά φυτά (θ).

Οι εκπαιδευόμενοι αρχικά ξεναγήθηκαν στον εξωτερικό χώρο του κτήματος. Εκεί είδαν από κοντά αρκετά καλλωπιστικά φυτά που είναι παράλληλα και μελισσοκμικά φυτά. Παρατήρησαν την δομή των φυτών , την ανθοφορία τους και την φυσιολογία τους. Έπειτα περιηγήθηκαν στον χώρο του περιβολιού όπου παρατήρησαν αρκετά ανθισμένα εσπεριδοειδή δένδρα που είναι επίσης σημαντικά μελισσοκομικά φυτά. Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στο μουσείο του κτήματος και έλαβαν σημαντικές πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή του Κάμπου.

Η επίσκεψη κρίθηκε ιδιαιτέρα επιτυχής διότι οι εκπαιδευόμενοι , είδαν από κοντά  σημαντικά μελισσοκομικά φυτά πολλά από τα οποία τα έχουν διδαχθεί στα πλαίσια του μαθήματος Μελισσοκομικά φυτά (θ). Η επίσκεψη τους είχε βιωματικό χαρακτήρα και στόχο την μελέτη στο πεδίο.