Τελικό Πρόγραμμα Εξετάσεων εξαμήνου 2019Β

Το Τελικό Πρόγραμμα Εξετάσεων εξαμήνου 2019Β είναι το παρακάτω:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ_2019Β_SITE

Ερώτηση προς υπουργείο για τις εξετάσεις πιστοποίησης από το Διευθυντή του Δ.ΙΕΚ Χίου

ΘΕΜΑ: «Ερωτήσεις για εξετάσεις Πιστοποίησης»

Αξιότιμοι κύριοι,
Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ένα ζήτημα που απασχολεί τη Διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ Χίου και άπτεται της αρμοδιότητός σας. Από το 2012 ως το 2020 πέντε τμήματα του Δ.ΙΕΚ (δύο τμήματα Αγροτουρισμού, δύο τμήματα Μελισσοκομίας και ένα τμήμα Οινολογίας) ολοκλήρωσαν τον κύκλο σπουδών τους. Οι σπουδαστές των τμημάτων αυτών, 60 τον αριθμό, απόφοιτοι πολλοί από αυτούς από το 2014, δεν έχουν κατορθώσει ακόμη να δώσουν εξετάσεις Πιστοποίησης, καθώς δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες ερωτήσεις για τις ειδικότητές τους. Επικοινωνούν συχνότατα μαζί μας και αγωνιωδώς ζητούν να μάθουν πότε θα ορισθούν οι εξετάσεις Πιστοποίησης. Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. τους παραπέμπει στο Υπουργείο Παιδείας και εμείς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούμε να τους ενημερώσουμε, καθώς δεν έχουμε καμία σχετική πληροφόρηση. Οι σπουδαστές αυτοί αισθάνονται ότι υπάρχει εκπαίδευση ‘δύο ταχυτήτων’ και ότι οι ίδιοι βρίσκονται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με άλλους συναδέλφους τους, καθώς δεν δύνανται να δρέψουν τους καρπούς των προσπαθειών τους. Επιπλέον, η ανεργία καθιστά τη θέση τους δυσχερέστερη, καθώς δε μπορούν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και την εμπειρία που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και κατά συνέπεια να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.
Καθώς η δημιουργία πλατφόρμας ερωτήσεων αποτελεί προϋπόθεση για την πραγματοποίηση των εξετάσεων, σας παρακαλούμε να επιληφθείτε του θέματος για να δρομολογηθούν το συντομότερο δυνατόν οι εξετάσεις Πιστοποίησης για τις ειδικότητες αυτές, ώστε και οι απόφοιτοι, αλλά και εμείς ως Διεύθυνση να αισθανθούμε δικαιωμένοι.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση,
Ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ Χίου

Λεωνίδας Α. Κωστάλας

Κανονική λειτουργία του Δ.ΙΕΚ την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου

Η Διεύθυνση του Δ. ΙΕΚ Χίου ενημερώνει οτι τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά την Τεταρτη 22 Ιανουαρίου 2020, καθώς η κινητοποίηση για το προσφυγικό θα εχει ολοκληρωθεί κατά τις απογευματινές τις ώρες.

Συμμετοχή στην χριστουγεννιάτικη γιορτή του τμήματος Αισθητικής

Με μεγάλη χαρά το τμήμα αισθητικής και μακιγιάζ του ΙΕΚ Χίου συμμετείχε στην χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών της κιβωτού του κόσμου.  Το face painting που έκαναν σε μικρούς και μεγάλους αποτέλεσε μια από τις δράσης της εκδήλωσης.

Πρόγραμμα εβδομάδας 20/01/20 – 24/01/20 & 27/01/20- 28/01/20

Το Πρόγραμμα εβδομάδας 20/01/20 – 24/01/20 & 27/01/20- 28/01/20 είναι το παρακάτω:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_ΕΒΔΟΜΑΔΑ_15η_20_01_24_01&27_01_28_01

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά όλες τις μέρες.