Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ.

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι η υποβολή Αιτήσεων Συμμετοχής στις εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος Ιανουαρίου 2020.

Η υποβολή αιτήσεων αφορά όλες τις ειδικότητες Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης για τις οποίες έχουν αναπτυχθεί και δημοσιεύονται:

α. οι Οδηγοί Σπουδών των ειδικοτήτων
(βλ. σχετικά: http://www.gsae.edu.gr/el/toppress/1427-odigoi-spoudon-eidikotiton-iek-tou-n-4186-2013 και

β. οι Κατάλογοι Ερωτήσεων των εξετάσεων για κάθε ειδικότητα
(βλ. σχετικά: https://www.eoppep.gr/index.php/el/certification-exams/trapeza_thematwn

Για την ακριβή ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση. Επίσης, μέσω του site του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. θα είναι διαθέσιμος για τους υποψήφιους αναλυτικός Οδηγός Υποβολής.

Οι Εξετάσεις Πιστοποίησης υπολογίζεται να διενεργηθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ 

Ιωάννα Λυτρίβη

Εκδήλωση του Δ.ΙΕΚ Χίου στην Πλατεία Βουνακείου

Μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποίησε με επιτυχία το Δ.ΙΕΚ Χίου για τα Χριστούγεννα στην Πλατεία Βουνακείου με πρωταγωνιστές τους σπουδαστές των τμημάτων μας και επικεφαλής στην προσπάθεια αυτή  το Διευθυντή του Δ.ΙΕΚ Χίου Λεωνίδα Κωστάλα. Τους σπουδαστές τους συνόδευαν οι δύο υποδιευθυντές του Δ.ΙΕΚ  Χίου η κ. Αθανασοπούλου Ευελίνα και ο κ. Εκκατομάτης Σωκράτης.

 

Οι σπουδαστές του τμήματος Φωτογραφίας με τους καθηγητές του τμήματος κ. Σιδερή Λοΐζο και κ. Γιάννη Βούλγαρη φωτογράφισαν παιδιά και περαστικούς σε ένα Χριστουγεννιάτικο σκηνικό που δημιούργησε το τμήμα Βρεφοκομείας με την καθηγήτρια του τμήματος κ. Αγγελική Τόπακα. Η κα. Ευτυχία Λιτσάκη με τις σπουδάστριες της Αισθητικής δημιούργησαν μοναδικά Χριστουγεννιάτικα σχέδια στα πρόσωπα μεγάλων και μικρών με πολύ πολύ μαγική χρυσόσκονη. Τέλος, το τμήμα δημοσιογραφίας με τους εκπαιδευτές του τμήματος κα. Χρύσα Μαργαρίτη, κ. Νίκο Ζερβόπουλο και  κ. Γιάννη Τζούμα μας χάρισαν ένα μοναδικό ρεπορτάζ.

Την επιμέλεια και οργάνωση της εκδήλωσης είχε η εκπαιδεύτρια του Δ.ΙΕΚ Χίου κα. Ευαγγελία Γεραζούνη.

Απολαύστε το φωτορεπορτάζ εδώ από την Πατρίδα και εδώ από το chosin.gr.

Σύντομα θα απολαύσετε και άλλες μαγικές εικόνες από εμάς!

 

  

Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία για όλους, από όλο το Δ.ΙΕΚ Χίου!

 

Παραλαβή Συμβάσεων Εκπαιδευτών

Οι εκπαιδευτές που απασχολούνται στο Δ.ΙΕΚ Χίου μπορούν να περάσουν να παραλάβουν τις συμβάσεις τους για το εξάμηνο 2019Β.

Πρόγραμμα εβδομάδας 08/01/20 – 10/01/20

Το  Πρόγραμμα 08/01/20 – 10/01/20 είναι το παρακάτω:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_ΕΒΔΟΜΑΔΑ_13η_08_01_10_01

Επίσκεψη των τμημάτων Νοσηλευτικής και Φυλάκων στο Γηροκομείο Χίου

Οι ειδικότητες «Νοσηλευτική – Μαιευτική» και «Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» συνοδευόμενες από τις καθηγήτριες Δεμέναγα Αικατερίνη, Μπογιασκλή Μαρκέλλα και Μπακουντούζη Ελένη , πραγματοποίησαν επίσκεψη στον οίκο ευγηρίας της Χίου και προσέφεραν την υλική και ηθική στήριξη τους στους απόμαχους της ζωής, καθώς και την απλόχερη αγάπη τους, γεγονός που χαροποίησε πάρα πολύ αυτούς τους ανθρώπους και απέδειξε οτι το ΔΙΕΚ Χίου με την καθοδήγηση των καθηγητριών διέπεται απο αισθήματα αγάπης, φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης.