Επίσκεψη του επιθεωρητή εργασίας Χίου στο τμήμα Λογιστηρίου

Την Πέμπτη 23/05/2019, επισκέφτηκε το Δημόσιο ΙΕΚ Χίου ο επόπτης εργασίας, κύριος Δημήτριος Φραγκομίχαλος και μίλησε στους σπουδαστές των τμημάτων Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου και Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών.

Έδωσε πληροφορίες σχετικά με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, τα τμήματα που το απαρτίζουν, τις αρμοδιότητες κάθε τμήματος αλλά και τρόπους επικοινωνίας του πολίτη. Μίλησε για τη στελέχωση του σχετικού παραρτήματος στην Χίο, τον τρόπο διενέργειας ελέγχου στις επιχειρήσεις και τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων. Έγινε περιήγηση στην ηλεκτρονική σελίδα του ΣΕΠΕ και του ΕΡΓΑΝΗ και δόθηκαν χρήσιμες οδηγίες σχετικά με την αξιοποίηση αυτών από διαφορετικές θέσεις, ως εργαζόμενοι, εργοδότες, βοηθοί λογιστηρίου  αλλά και ως απλοί πολίτες.

Από την πλευρά των σπουδαστών υπήρχε έντονο ενδιαφέρον και υποβλήθηκαν αρκετές ερωτήσεις που αφορούσαν είτε υποθετικές καταστάσεις είτε πραγματικές τις οποίες έχουν βιώσει ως εργαζόμενοι.

Με την ελπίδα μιας εξίσου θερμής και γόνιμης συνεργασίας στο μέλλον, o Διευθυντής του Δημόσιου ΙΕΚ Χίου, κύριος Λεωνίδας Κωστάλας, οι εκπαιδευτές και οι σπουδαστές ευχαριστούν ιδιαιτέρως τον επόπτη εργασίας, κύριο Δημήτριο Φραγκομίχαλο, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα για πραγματοποίηση της εν λόγω επίσκεψης.