Πρόγραμμα 06/05/19 – 10/05/19

Το Πρόγραμμα 06/05/19 – 10/05/19 (με αναπληρώσεις) είναι το παρακάτω:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_9_06_05_10_05

 

Παραλαβή Συμβάσεων των Εκπαιδευτών Χειμερινού εξαμήνου 2018Β

Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να παραλάβετε από τη Διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ Χίου τη σύμβασή σας του χειμερινού εξαμήνου 2018Β υπογεγραμμένη από το Υπουργείο .

Ανακοίνωση ΙΝΕΔΙΒΙΜ για ΔΙΕΚ – Πληρωμές εκπαιδευτών

Σχετικά με τις πληρωμές των εκπαιδευτών των ΔΙΕΚ, το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ενημερώνει ότι:

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και πληρώνονται σήμερα, 24/4/2019, οι ασφαλισμένοι με ΕΦΚΑ-ΙΚΑ, πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του εξαμήνου 2018Β. Αμέσως μετά το Πάσχα θα προωθηθεί η πληρωμή των υπολοίπων πιστοποιημένων εκπαιδευτών εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Ταυτόχρονα έχει ολοκληρωθεί η υπογραφή των συμβάσεων του εξαμήνου 2018B οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στα κατά τα τόπους ΔΙΕΚ αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα. Σύντομα αναμένεται και η υπογραφή των συμβάσεων του εξαμήνου 2019Α μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάθεσης των μαθημάτων.

Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. θα ενημερώνει με νεότερες ανακοίνωσεις για τα επόμενα στάδια και τις διαδικασίες πληρωμής.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Επίσκεψη του τμήματος Λογιστηρίου στη Meditterra

Την Παρασκευή 19/04/2019,   οι σπουδαστές/-στριες του τμήματος Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου και Φοροτεχνικού Γραφείου, του Δημόσιου ΙΕΚ Χίου στο πλαίσιο του μαθήματος Δίκαιο ΙΙ επισκέφτηκαν την θυγατρική εταιρεία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, MEDITERRA ΑΕ. Μας υποδέχτηκε η κυρία Κάβουρα Μαριαλένα, υπεύθυνη Marketing, και μας έγινε παρουσίαση της εταιρεία στον χρόνο.

Ειδικότερα έγινε αναφορά στο σκοπό, τα προϊόντα, τις διακρίσεις αλλά και τα μελλοντικά σχέδία της εταιρείας στον τομέα της έρευνας.   Η κυρία Κάβουρα αναφέρθηκε στα τμήματα και τις αρμοδιότητες που τους αναλογούν με ιδιαίτερη αναφορά στη λειτουργία του λογιστηρίου και τις αυξημένες απαιτήσεις του τμήματος καθώς η εταιρεία λειτουργεί από το Καλοκαίρι του 2002 και με το πέρασμα των χρόνων έχουν προστεθεί όχι μόνο περισσότερα προϊόντα αλλά και έξτρα υπηρεσίες. Ολοκληρώσαμε με λίγα λόγια για την σύσταση της ΑΕ και την είσοδο της στο χρηματιστήριο (η τιμή της μετοχής, οι γνωστοί μέτοχοι, η δυνατότητα απόκτησης μεριδίου κ.α).

Ευχαριστούμε το ΔΣ της εταιρείας και ιδιαιτέρως την κυρία Κάβουρα Μαριαλένα, υπεύθυνη Marketing, που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας για πραγματοποίηση της εν λόγω επίσκεψης.

Επίσκεψη του Υποδιοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Χίου στο τμήμα «Στέλεχος Ασφάλειας και Υποδομών»

Την Πέμπτη 18/04/2019, στο πλαίσιο του μαθήματος Πρακτική Εφαρμογή Ειδικότητας του τμήματος Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών  μίλησε στους σπουδαστές ο υποδιοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Χίου και αρχιπυραγός, κύριος Καπελαρίδης Σταύρος. Αρχικά αναφέρθηκε σε σχέδια εκκένωσης κτιρίων λόγω φωτιάς, σωστές ενέργειες δράσης και αξιοποίηση της σήμανσης. Οι απαραίτητες προδιαγραφές πυρασφάλειας σε χώρους συγκέντρωσης κοινού και οι έξοδοι κινδύνου (φανεροί και μη). Οι κίνδυνοι εκδήλωσης φωτιάς σε δημόσιους χώρους αλλά και χρήσιμες οδηγίες οικιακής πυροπροστασίας. Πραγματοποιήθηκε επίδειξη κατάλληλου εξοπλισμού και οδηγίες για την σωστή χρήση αυτού σε περίπτωση ανάγκης.

Η χρήση πραγματικών περιστατικών και η ενεργός εμπλοκή των σπουδαστών μέσω της ενεργητικής εκπαιδευτικής τεχνικής, λύση προβλήματος, διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον. Ο αρχιπυραγός απάντησε στις ερωτήσεις των σπουδαστών αλλά και σε κάθε απορία που είχαν.

Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου και ιδιαιτέρως τον υποδιοικητή και αρχιπυραγό, κύριο Καπελαρίδη Σταύρο,  που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας για πραγματοποίηση της εν λόγω επίσκεψης.