Οδηγοί σπουδών νέων και παλαιών τμημάτων Δ.ΙΕΚ Χίου

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τους Οδηγούς Σπουδών του Ν.4186/2013 όπως αυτά δημιουργήθηκαν από τον ΕΟΠΠΕΠ και αποτελούν την διδακτέα και εξεταστέα ύλη της κάθε ειδικότητας:

Νέες ειδικότητες:

  1. ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ – ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ – οδηγός
  2. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ – οδηγός
  3. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ – οδηγός
  4. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ – οδηγός
  5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ – οδηγός
  6. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – οδηγός
  7. ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ- οδηγός

Παλιές ειδικόητητες:

1.ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ – οδηγός
2.ΒΟΗΘΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ – οδηγός
3.ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ – οδηγός
4.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ-ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ – οδηγός
5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ – οδηγός

Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2018 – Ολοκλήρωση υποβολής αιτήσεων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και κατάθεσης δικαιολογητικών, για συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2018.

Στις εξετάσεις δήλωσαν συμμετοχή 11.756 υποψήφιοι. Για να δείτε τις εξεταζόμενες ειδικότητες Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, (145, σύμφωνα με τον ν. 2009/1992 και 62, σύμφωνα με τον ν. 4186/2013) πατήστε εδώ

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων, που αναμένεται να διεξαχθούν μετά το πρώτο 15θήμερο του Οκτωβρίου, θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου πληρότητας των παραπάνω αιτήσεων και φακέλων δικαιολογητικών.

Αιτήσεις Κατάταξης απευθείας στο Γ΄Εξάμηνο Φοίτησης μέχρι 30 Σεπτεμβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι το αργότερο μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2018 γίνονται αιτήσεις για ένταξη στο Γ΄Εξάμηνο σπουδών

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων και τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν ανά περίπτωση,  έχουν ως ακολούθως:

 

Α) Οι απόφοιτοι ειδικοτήτων των ΙΕΚ υποβάλλουν αίτηση κατάταξης στα ΙΕΚ που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν έως 30 Σεπτεμβρίου 2018. Οι αιτήσεις  αποστέλλονται για έγκριση στην υπηρεσία μας μαζί με τα εξής δικαιολογητικά:

 

α) Αίτηση

β) Φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας/διαβατηρίου

γ) Ατομικό δελτίο καταρτιζομένου

δ) Αντίγραφο ΒΕΚ

 

Η έγκριση κατάταξης αποστέλλεται από την υπηρεσία μας στο ΙΕΚ και κοινοποιείται από τη Δ/νση του ΙΕΚ στον ενδιαφερόμενο. Σε περίπτωση που δεν λειτουργεί στο ΙΕΚ το εξάμηνο της ειδικότητας στην οποία κατατάσσεται, ο ενδιαφερόμενος δύναται να  εγγραφεί σε άλλο ΙΕΚ.

 

Β) Οι καταρτιζόμενοι ειδικοτήτων των ΙΕΚ υποβάλλουν αίτηση κατάταξης στο ΙΕΚ που φοιτούν ή στα ΙΕΚ που ενδιαφέρονται να καταταγούν κατά το τρέχον εξάμηνο, έως 30 Σεπτεμβρίου 2018. Οι αιτήσεις αποστέλλονται στην υπηρεσία μας μαζί με τα εξής δικαιολογητικά:

 

α) Αίτηση

β) Φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας/διαβατηρίου

γ) Ατομικό δελτίο  καταρτιζομένου

 

Η έγκριση κατάταξης αποστέλλεται από την υπηρεσία μας στο ΙΕΚ και κοινοποιείται από τη Δ/νση του ΙΕΚ στον ενδιαφερόμενο. Σε περίπτωση που δεν λειτουργεί στο ΙΕΚ το εξάμηνο της ειδικότητας στην οποία κατατάσσεται, ο ενδιαφερόμενος δύναται να  εγγραφεί σε άλλο ΙΕΚ.

 

Καταρτιζόμενος Δ.ΙΕΚ που υπάγεται στη ΓΓΔΒΜ ο οποίος κατατάσσεται σε εξάμηνο συναφούς ειδικότητας που λειτουργεί σε άλλο Δ.ΙΕΚ που υπάγεται στη ΓΓΔΒΜ υποβάλει  αίτηση μετεγγραφής, εφόσον επιθυμεί να σπουδάσει στην ειδικότητα κατάταξης κατά το τρέχον εξάμηνο. Σε κάθε περίπτωση ο ανωτέρω καταρτιζόμενος δε δύναται να φοιτά σε  Δ.ΙΕΚ που υπάγεται στη ΓΓΔΒΜ σε πάνω από μια ειδικότητα ανά εξάμηνο κατάρτισης.

 

Γ) Οι πτυχιούχοι ΕΠΑΛ,ΕΠΑΣ,ΤΕΕ Β΄ κύκλου, ΤΕΛ, εξειδίκευσης ΕΠΛ υποβάλλουν αίτηση κατάταξης στα ΙΕΚ που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν  έως 30 Σεπτεμβρίου 2018  μαζί με τα εξής δικαιολογητικά :

 

α) Αίτηση

β) Φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας/διαβατηρίου

γ) Αντίγραφο Πτυχίου ειδικότητας (ΕΠΑΛ,ΕΠΑΣ,ΤΕΕ Β΄ κύκλου,

ΤΕΛ, εξειδίκευσης   ΕΠΛ)

 

Οι ενδιαφερόμενοι, αφού πρώτα λάβουν γνώση των προγραμμάτων σπουδών των αντίστοιχων νέων ειδικοτήτων των ΙΕΚ , προχωρούν εφόσον το επιθυμούν σε αίτηση κατάταξης. Οι Δ/νσεις των ΙΕΚ κατατάσσουν τους πτυχιούχους των δομών επαγγελματικής εκπαίδευσης  στο Γ΄ εξάμηνο της αντίστοιχης ειδικότητας ΙΕΚ, εφόσον προσφέρεται στο τρέχον εξάμηνο,  σύμφωνα με τους πίνακες κατατάξεων των πιστοποιημένων οδηγών σπουδών και για όσες ειδικότητες δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οδηγοί σπουδών σύμφωνα  με τις K1/149167-23-09-2015, Κ1/47016-18-03-2016 & Κ1/157361/26-9-2016 αποφάσεις αντιστοιχίσεων της ΓΓΔΒΜ και  στη συνέχεια αποστέλλουν πίνακα με τις κατατάξεις τις οποίες ενέκριναν για το εξάμηνο 2018Β στην υπηρεσία μας.

 

Δ) Οι αιτήσεις κατατάξεων για συνέχιση της φοίτησης παλαιών καταρτιζομένων των ΙΕΚ στις αντίστοιχες νέες ειδικότητες, υποβάλλονται στα ΙΕΚ που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν έως 30 Σεπτεμβρίου 2018 μαζί με τα εξής δικαιολογητικά :

 

α) Αίτηση

β) Φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας/διαβατηρίου

γ) Ατομικό δελτίο καταρτιζομένου

 

Σχετικά με τις αντιστοιχίσεις δείτε παρακάτω: antistichisis-epal-_-iek-4186

Την αίτηση κατάταξης θα την παραλάβετε από τη Γραμματεία του Δ.ΙΕΚ Χίου.

Παράταση προθεσμίας εγγραφών σπουδαστών Α΄φάσης

ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ Α΄ΦΑΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ  Δ.ΙΕΚ  ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ  18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 20.οο μ.μ.

Προσοχή! Εγγραφές στα νέα τμήματα αυστηρά μέχρι και την Παρασκευή 14-09-2018

Παρακαλούνται οι επιτυχόντες υποψήφιοι να προσέλθουν απαραιτήτως έως και την Παρασκευή 14-09-2018 μέχρι τις 20:00 μ.μ.,στα αντίστοιχα ΔΙΕΚ για να υποβάλουν Αίτηση Εγγραφής. Η επιλογή στο τμήμα δεν σημαίνει αυτόματα και εγγραφή. Σημειώνεται ότι τo ωράριο λειτουργίας των ΔΙΕΚ είναι 13:00-21:00.

Η τήρηση της παραπάνω προθεσμίας εγγραφής είναι ΚΡΙΣΙΜΗ, καθώς υπάρχει μεγάλο πλήθος επιλαχόντων υποψηφίων Θα ακολουθήσει ανακοίνωση καταστάσεων με ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ από 17 Σεπτεμβρίου 2018 με συμπλήρωση τυχόν κενών θέσεων από τους επιλαχόντες υποψήφιους.

Όσοι επιτυχόντες υποψήφιοι δεν προσέλθουν εντός της καθορισμένης προθεσμίας, αυτόματα θα θεωρηθούν ότι δεν αποδέχονται την εγγραφή τους και τίθενται εκτός της διαδικασίας επιλογής.